Beemster Bijenmarkt 2022 en Noord-Hollandse imkersdag

Datum: zaterdag 7 mei 2022 (09:00 tot 14:00)
Groep:Noord-Holland
Plaats:De Kerckhaen
Jisperweg 57
1464 NG Westbeemster

 

DRIE MAAL IS SCHEEPSRECHT !!!!! 

Na 2 afgelaste bijenmarkten in 2020 en 2021 gaat het in 2022 misschien lukken!

Voor bijenhouders, imkers, niet-imkers en andere belangstellenden vindt de eerste zaterdag van mei weer een grandioze Beemster Bijenmarkt plaats in en om het gebouw De Kerckhaen.

De bijen roepen! 
Centraal in Westbeemster komt voor de 8ste keer de Noord-Hollandse imkerij bijeen, deze keer bij de nieuwe uitbater van De Kerckhaen. De bewezen succesformule hanteren we weer: lezingen, (veel) praattafels, demonstraties, workshops, keuring bijenproducten en kramen binnen en buiten, door en van imkerverenigingen, individuele bijenhouders, tuinders en verschillende ondernemers. We maken weer een aantrekkelijke markt voor iedereen! 

Kramen binnen en buiten 
Kopen/verkopen, leren/onderwijzen, een interessante lezing volgen of zelf onderzoek doen, een bijenvolkje of drachtplanten op de kop tikken of van de hand doen of gewoon lekker kletsen over bijen. De wasstraat is er, er zal een microscopentafel zijn en de meetkist voor onderzoek aan honing wordt opengemaakt. Voor elk wat wils! 

Start voor publiek om 9:00 uur!
Neem voor verhandelen van bijenvolken contact op met het marktteam over standplaats en voorwaarden. 

Meedoen aan de honingkeuring? 
Inzenden van 9:00 tot 10:00 uur, inleveren twee identieke potjes honing met etiket (500 gram, 450 gram of 250 gram). Geldig is Keuringsreglement 2015 en voor categorie 18 (korf) wordt een eigen formulier gebruikt. Coordinatie keuring: Jan Hendriks, mail: jp.hendriks@quicknet.nl, telefoon: 072 5642921. 

Lezingen en programma binnen 
Gezien groeiende belangstelling 2 euro entree per lezing. Kaarten tot 10 minuten voor aanvang lezing verkrijgbaar bij de deur van de grote zaal, bij de FEESTKRAAM van groep Noord-Holland. 

10:00 - 11:00 uur – invulling volgt, suggesties welkom 
11:30 - 12:30 uur – invulling volgt, wensen welkom 
13:00 - 13:30 uur – Uitslag keuring Bijenproducten door Jan Hendriks

Locatie, openbaar vervoer/parkeren, geld/pinnen, opbouw/afbouw
Op de plattegrond van buurtschap Westbeemster vind je de marktplaats op het Kerkplein en de parkeerplaats op het Zandveld. Marktmeesters Marianne Eekhof en Gerrit Prins wijzen stands en kramen binnen en buiten toe, volgens de impressie van de marktplaats. Deelnemers en imkers richten kramen in van 7.30 uur - 8.45 uur en parkeren auto's bij de markt of op het Zandveld. Stands en kramen zijn vanaf 9.00 uur open voor publiek. Wil je markthandelen, neem ouderwets contant klein geld mee. De dichtstbijzijnde pinautomaat in op 3 km afstand in Middenbeemster. Let op: Buurtbus Beemster, lijn 416 is dit jaar deels belbus geworden.

Meer informatie, deelnemen?
Belangstelling om deel te nemen met een activiteit? Wil je een plek of kraam huren? Neem dan contact op via de contactgegevens rechtsboven deze pagina of direct/via je afdeling met een der leden van de marktcommissie.


« terug naar het overzicht

Contactgegevens

Informatie en workshops (scholen)
Ad van Nood
vannood@hotmail.com

Secretariaat: Theo van Lieshout
C. van Spaarnwoudestr. 48
2064 WR Spaarndam
023-5373648
theovanlieshout@hetnet.nl